Cocotte mini quiche recept
Een feestelijk gerechtje dat er net zo mooi uitziet als het smaakt! Deze mini hartige taartjes met gerookte zalm, ei en courgette in de vorm van een roos zijn perfect voor een brunch, feestelijke lunch of gewoon als lekkere traktatie voor jezelf.
Ingrediënten
- 2 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid
- 2 eieren
- 2 plakjes gerookte zalm
- ½ courgette
- Peper en zout naar smaak
- Scheutje room of melk
- (Eventueel) wat verse dille of bieslook voor de afwerking
Benodigdheden
- 2 mini cocottes of kleine ovenschaaltjes
- Dunschiller of kaasschaaf
- Kom en garde
- Oven
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de mini cocottes licht in.
-
Bekleed elke cocotte met een plakje hartige taartdeeg, druk goed aan en snijd het overtollige deeg af langs de rand.
-
Klop de eieren los met een scheutje room of melk en breng op smaak met peper en zout. Giet dit mengsel in de cocottes.
-
Maak de courgetterozetten: snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange, dunne linten van de courgette. Rol één lint op tot een spiraal en wikkel er steeds nieuwe linten omheen tot je een roosvorm krijgt.
-
Plaats de courgetterozet in het midden van de cocotte en drapeer er stukjes gerookte zalm tussen voor een mooi kleurcontrast.
-
Bak de cocottes 20–25 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en het ei gestold is.
-
Serveer direct, eventueel met wat verse kruiden erover voor een extra feestelijke touch.
Woonaccessoires
Promoties
Meubels
Kerst
Magazine: Kerst
Koken en Tafelen
Food
Huishouden
Feest
Hobby
Reizen en Vrije Tijd
Cadeaus
Promoties
Inspiratie
Nieuw
Trending
Folder