Menu
Koken met Ottolenghi Koken met Ottolenghi

Koken met Ottolenghi

(7)

Wereldse smaakmakers

Net als Xenos laat Ottolenghi zich inspirieren door de meest bijzondere plekken ter wereld. In zijn kookboeken ontdek je wereldse ingrediënten, die je ook bij Xenos vindt. Maak spannende smaakcombinaties en presenteer je gerecht op een van onze mooi serviezen. Da's leuk van Xenos!


Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een internationale bestseller auteur. Met zijn kookboeken Plenty, Ottolenghi het kookboek en Jeruzalem, wist hij het gebruik van sumak, za'ater en granaatappelpitten in de keuken tot in alle uithoeken van ons land populair te maken. Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Ottolenghi laat groenten in ieder gerecht de hoofdrol spelen door middel van bereidingswijze en smaakmakers, zoals kruiden & specerijen en producten als miso en soyasaus, waardoor je met minder of zonder vlees voor iedere gelegenheid de meest smaakvolle gerechten maakt. Hij combineert smaken uit Azië, Zuid-Amerika en de Mediterranee om dat te bereiken. Een wereld aan smaak! Ottolenghi lijkt een beetje op Xenos. Ook hij combineert het beste uit de wereld om een optimaal resultaat te bereiken. Mmiso met pasta, taco’s met knolselderij, aardappelsalade met chilisaus en thaise basilicum etc. Behalve kookboeken schrijft hij ook een wekelijkse, zeer populaire column in The Guardian. Zijn boek Simpel verbrak alle verkooprecords.


Koken met Ottolenghi

Xenos introduceert een assortiment dat is gebaseerd op de 20 top ingrediënten die Ottolenghi veel gebruikt. Ook twee van zijn kookboeken en dvd’s behoren tot dit unieke aanbod. Het kiezen voor een echt lekkere maaltijd zonder vlees of kip is nu makkelijker dan ooit. Alles om te koken met Ottolenghi shop je nu bij Xenos.