Menu
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
  • Gratis aankoopbescherming
In de Mexicaanse keuken van  De Mexicaanse dame In de Mexicaanse keuken van De Mexicaanse dame

In de Mexicaanse keuken van De Mexicaanse dame

Geplaatst: 10 augustus 2022

Mexicaanse nachos met pico de gallo van De Mexicaanse dame

Deze weken staan bij Xenos in het teken van de Wereldkeukens. Tijd om te proeven van smaken van over de hele wereld. Dit keer duiken we de Mexicaanse keuken in met De Mexicaanse Dame.

Wie is De Mexicaanse Dame?

Mijn naam is Gloria León, ik ben opgegroeid in Cancún, Mexico. Twee geleden ben ik verhuisd naar Friesland voor de liefde. Ik kom uit een familie die gek is op koken, een activiteit die ons altijd samenbrengt. Mijn broer is chefkok en mijn moeder en oma staan altijd in de keuken om heerlijk eten te maken. Omdat ik merkte dat er in Friesland weinig Mexicaanse restaurants waren, ben ik zelf een cateringbedrijf begonnen. Ik hoop dat mensen zo de Mexicaanse keuken en smaken beter leren kennen. Voor mij zijn de belangrijkste ingredienten in de Mexicaanse keuken tortilla's, avocado's, limoenen en de grote vele soorten pittige of milde sauzen. Natuurlijk horen nacho's - geserveerd met pico de gallo - ook helemaal thuis in de Mexicaanse keuken. Daarom deel ik met jullie dit recept. Lees snel verder of bekijk de video hieronder! 

Ingrediënten | voor 4-6 personen

  • 350 gram half gemalen vlees
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 zakje zoete tortillachips met chilismaak van Catina Mexicana
  • 1 blik zwarte bonenn van Cantina Mexicana (uitgelekt)
  • 1 pot cheddar kaasdip van Cantina Mexicana
  • 2 kopjes geraspte kaas naar keuze
  • 1 tomaat
  • 1 kleine ui
  • 1/4 kopje gehakte verse koriander
  • 1 limoen

Bereidingswijze

Verwam de oven voor 200°C.

Kruid het vlees met de kruiden (zout, peper en paprikapoeder) en bak het op middelhoog vuur gaar in een pan.

Leg de nacho's in een ovenschaal. Eerst de tortillachips, dan het vlees, daarna de zwarte bonen, cheddarkaasdip en de geraspte kaas. Herhaal tot het de schaal vol is.

Bak de nacho's 8 tot 10 minuten. De geraspte kaas moet lekker gesmolten zijn.

Maak ondertussen de pico de gallo. Snij een tomaat in kleine stukjes en snipper een kleine ui. Meng met gehakte koriander en de sap van een limoen. 

Serveer de nacho met de pico de gallo en andere lekkere toppings zoals guacanlo, zure room en jalapeno saus voor wat meer pit.

Disfrute de su comida!

Deel jouw Mexicaanse nachos met pico de gallo met #xenos

Heb je het recept uitgeprobeerd? Maak een foto en deel het met andere Xenos fans. Gebruik de hashtag #xenos en/of tag @Xenos_NL. Wie weet zie jij jouw foto terug op een van onze social media kanalen, in de nieuwsbrief of op de webshop!

Geschreven in samenwerking met De Mexicaanse Dame. Benieuwd naar meer recepten? Volg haar dan op Instagram!

Meer inspiratie opdoen?